Return to site

FRIday 2018 – deň pre stredoškolákov plný IT trendov a workshopov

Si žiakom strednej školy v poslednom alebo predposlednom ročníku a uvažuješ kam na vysokú školu? Baví Ťa IT, informatika, programovanie, počítačové hry, robotika alebo vedenie ľudí, či marketing? Potom práve pre TEBA sme pripravili podujatie FRIday.

7. decembra od 09:00 do 14:00 h. bude Fakulta riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline patriť len stredoškolákom. Tých srdečne pozývame na podujatie FRIday 2018 plné praktických workshopov a informácií o možnostiach štúdia na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA, ktoré im pomôžu zistiť, ktorý študijný program je pre nich ten TOP.

Pripravili sme bohatý program so zábavnými súťažami, ktorý pozostáva z predstavenia fakulty, jednotlivých študijných programov, prezentácie trendov v IT a manažmente, realizácie praktických workshopov a ukážok moderných laboratórií spojených s prezentáciou študentských prác. Celý program a ďalšie informácie o podujatí sa nachádzajú tu.

Vstúp s nami do sveta IT a manažmentu. Predstavíme Ti novinky a nielen to, budeš mať príležitosť si ich aj sám odskúšať.

Dozvieš sa ako funguje virtuálna realita, kde všade sa dá využiť a ako s ňou pracujeme na našej fakulte. Praktické ukážky máme samozrejme pripravené.

broken image

Ukážeme Ti ako funguje 3D skenovanie a ako sa dá využiť v praxi. Predstavíme Ti výskumný projekt, v rámci ktorého naši kolegovia naskenovali kultúrne pamiatky na Slovensku i v Poľsku a následne vytvorili ich 3D modely.

broken image

Naučíme ťa ako funguje 3D tlač. Navrhneš si svoj model a vytlačíš si ho :) Naši kolegovia Ti predstavia aj novinky v tejto oblasti.

Nenechaj si ujsť náš zábavný labák – ENJOY LAB plný noviniek a trendov v oblasti IT. Zacvič si Tai-Chi s NAO robotom, otestuj motoriku svojich rúk, vizualizuj pohyby svojich prstov, preskúmaj, aké teplo vyžaruješ alebo sa zahraj na automobilového pretekára.

broken image

Oblasť marketingu a marketingovej komunikácie sa neustále rozvíja. Predstavíme Ti novinky z prostredia propagácie, a tiež nové techniky a formy reklamy používané v súčasnosti na oslovenie zákazníkov. Priprav sa na množstvo názorných príkladov skvelých reklamných riešení z praxe.

Pripravili sme pre TEBA veľa zaujímavých workshopov, na ktorých si môžeš vyskúšať a zdokonaliť svoje IT a manažérske zručnosti.

Poznáš hru bomberman, kde sa snažíš zvíťaziť nad protihráčom pomocou dobre nastavených bômb? A čo, keby si si do hry pridal bonusy a pasce podľa svojej chuti, ktoré arénu trochu vylepšia? Na workshope k tejto hre budeme do existujúcej hry bomberman postupne pridávať a programovať nové bonusy a pasce od tých najjednoduchších (pridanie bomby hráčovi, zvýšenie rýchlosti), cez ťažšie (náhodný skok na trampolíne, odhodenie položenej bomby) až po komplikované (otočenie ovládania) a to všetko veľmi jednoducho, vďaka objektovo orientovanému programovaniu. Tak ako, naprogramuješ si bonus, ktorý Ti dá definitívnu výhodu nad protihráčom?

broken image

Naprogramuj si svoj vlastný šifrovací stroj Enigma, ktorý Ti umožní kódovať a dekódovať textové správy. Mentori ti ukážu ako Enigma funguje i ako sa dajú rozlúštiť zašifrované správy, čo sa počas druhej svetovej vojny podarilo Alanovi Turingovi a jeho tímu v Bletchley Parku.

broken image

Vyrieš úlohu a pomocou získaných vedomostí sa pokús zneškodniť bombu. V opačnom prípade sa rozoznie siréna alebo sa odpáli dymovnica :)

broken image

Vyskúšaj si svoje manažérske zručnosti v rámci manažérskej hry KVIETKOVO. Dokážeš navrhnúť svoje mesto tak, aby si svojimi argumentami uspel pri vyjednávaní o finálnej podobe mesta?

broken image

Ukážeme Ti prostredníctvom jednoduchej aplikácie ako sa programuje náš MYrobot. A nielen ukážeme, ale vyskúšaš si to aj sám. Bude ťa poslúchať?

Predstavíme aj naše moderné laboratóriá a ukážeme študentské projekty, na ktorých pracujú naši študenti počas štúdia.

Laboratórium CCNA využíva Cisco Network Academy na FRI UNIZA. Tá je držiteľom viacerých významných ocenení. Jedným z najvýznamnejších je CCNP Academy Curriculum Excellence, ako najlepšia akadémia v poskytovaní Cisco Certified Network Professional (CCNP) kurzov v regióne centrálnej Európy.

broken image

Laboratórium simulačných a optimalizačných metód, kde Ti ukážeme zaujímavé projekty týkajúce sa nástrojov na podporu rozhodovania, počítačových simulácií, optimalizačných úloh a umelej inteligencie v počítačových hrách.

Laboratórium manažérskych aplikácií, kde sa oboznámiš so študentskými prácami pre rôzne spoločnosti a organizácie ako napr. KIA MOTORS, Slovenský tenisový zväz (projekt Tenis do škôl), Volkswagen, Kros alebo Goodrequest.

Podujatie FRIday sa realizuje v rámci národného projektu IT akadémia – aktivita Veda v meste. Ak ešte stále váhaš, pozri si našu videopozvánku nižšie. Nezabudni si dať do kalendára náš piatok – FRIday 2018. Ďalšie informácie o možnostiach štúdia na FRI nájdeš na www.budfri.sk. Vzhľadom na kapacitné možnosti, v prípade záujmu o toto podujatie, potvrďte svoju účasť vyplnením prihlasovacieho formulára.