Return to site

Pozvánka na prednášku Google vs Startup život – Čo treba obetovať pre úspech?

V rámci podujatia IT čajovňa hovoria úspešní absolventi Fakulty riadenia a informatiky (FRI) Žilinskej univerzity o ich zaujímavej práci v oblasti IT. O svoje skúsenosti a know how ich úspechu sa delia s budúcimi IT špecialistami.

broken image

Jozef Vodička, zdroj: startitup.sk

Fakulta riadenia a informatiky UNIZA pripravila pre stredoškolákov i širokú verejnosť už v poradí tretiu IT čajovňu s názvom Google vs Startup život – Čo treba obetovať pre úspech? 26. novembra o 10:00 h. sa v miestnosti RC 009 uskutoční prednáška absolventa fakulty Ing. Jozefa Vodičku (Regional Lead, Google Developer Relations) zo spoločnosti Google.

Dozviete sa, akým spôsobom sa absolvent Fakulty riadenia a informatiky UNIZA dostal do Googlu a čo mu pomohlo na jeho ceste úspešného inovátora v oblasti start-upov. Budeme veľmi radi, ak prijmete naše pozvanie. Prednášku je možné sledovať aj online na: www.fri.uniza.sk/google

Jozef Vodička vyštudoval Fakultu riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite. Študoval taktiež v Singapure a Fínsku. V súčasnosti pracuje v spoločnosti Google. Už počas štúdia založil Matura.sk, Stuzkova.EU a TrashOUT.ngo. V súčasnosti sa venuje B2B projektu Venzeo.com a neziskovej spoločnosti TrashOUT.ngo, ktorej aktivity zasiahli 70 krajín.

V rámci podujatia IT čajovňa sa na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA doteraz uskutočnili dve prednášky. 18. mája sa žiaci stredných škôl mohli dozvedieť, akým spôsobom sa absolvent fakulty FRI dostal od informatiky pre robotické rameno používaného na International Space Station až k vývoju robotických vozidiel v Čechách a na Slovensku (v rámci prednášky Informatika na zemi, vo vesmíre a v roboautách). Absolvent fakulty Ing. Martin Handl zo spoločnosti ARTIN diskutoval s účastníkmi o tom, čo všetko sa okolo nás zmení, keď budeme jazdiť v autonómnych vozidlách. Záznam z prednášky je k dispozícii online tu.

broken image

Prednáška Informatika na zemi, vo vesmíre a v roboautách, prednášajúci Martin Handl

Martin Handl vyštudoval Fakultu riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite. Je spolumajiteľom spoločnosti ARTIN, ktorá vyvíja softvér pre globálne spoločnosti v oblasti telco, bankingu, insurance a automotive. V súčasnej dobe sa venuje programovému manažmentu a implementácii distribuovaných systémov. Počas svojej praxe sa podieľal na riadení a implementácii nadnárodných integračných projektov pre domácich aj zahraničných klientov.

12. marca sa uskutočnila prvá prednáška s názvom Zo Slovenska do celého sveta. Absolvent fakulty Ing. Martin Strigač (CEO spoločnosti Sygic) predstavil úspešný príbeh spoločnosti Sygic ako lídra v oblasti globálnej navigácie. Záznam z prednáška je k dispozícii online tu. Podujatie IT čajovňa sa realizuje v rámci národného projektu IT akadémia.

broken image

Prednáška Zo Slovenska do celého sveta, prednášajúci Martin Strigač

Martin Strigač vyštudoval Fakultu riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite. V súčasnosti pôsobí ako CEO spoločnosti Sygic, kde prišiel v roku 2015 na pozíciu Vice President Enterprise Solutions z medzinárodnej softvérovej spoločnosti Asseco Central Europe, kde pôsobil vo vrcholovom manažmente a v dozorných radách jej dcérskych spoločností. Programovaniu sa venoval už od detstva a po štúdiu na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA, získaval softvérové aj manažérske skúsenosti v spoločnostiach na Slovensku aj v zahraničí. Je držiteľom niekoľkých celosvetovo uznávaných manažérskych a odborných certifikátov.

Absolventi našej fakulty sa nachádzajú vo firmách po celom svete (Google, Microsoft, Eset, Scheidt&Bachmann, Siemens...). Ako príklad možno uviesť Petru Cross (Google, USA – San Francisco), Mareka Šamaja (Microsoft, United Kingdom – Londýn), Michala Chovančíka (Eset – Malajzia). Ale aj Vlastimila Kociána – spolumajiteľa spoločnosti KROS, a.s., Róberta Kullu a Jána Krupu – zakladateľov dcérskej spoločnosti Scheidt &Bachmann Slovensko, s. r. o, ktorá rok čo rok rastie a aktuálne zamestnáva v našom regióne viac ako 500 zamestnancov.

Fakulta riadenia a informatiky UNIZA otvára v akademickom roku 2019/2020 atraktívne bakalárske študijné programy informatika, počítačové inžinierstvo a manažment. Pokračovať môžeš v inžinierskom štúdiu v študijných programoch informačné systémy, inteligentné informačné systémy, aplikované sieťové inžinierstvo, počítačové inžinierstvo a informačný manažment. O ďalších možnostiach štúdia, študentskom živote a príležitostiach, ktoré ťa na FRI čakajú, sa dozvieš na našom webe www.budfri.sk.

Kto sme a čo ti ponúkame? Pozri našu videovizitku :-)