Return to site

IX. reprezentačný ples Fakulty riadenia a informatiky UNIZA

22. novembra sa v Novej menze uskutočnil už IX. reprezentačný ples Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRIples). Celé podujatie organizačne zabezpečoval tradične fakultný FRI club. Tento ročník sa môže pochváliť rekordnou účasťou, pretože udalosť si nenechalo ujsť takmer 400 hostí. Celý večer sa o skvelú tanečnú atmosféru už druhý rok po sebe starali hudobníci zo skupiny Primátor. Privítanie hostí a úvod plesu bol v réžií Ľudovej hudby Parta zo Strečna.

Ľudová hudba Parta zo Strečna

Ľudová hudba Parta zo Strečna

Tento rok sa rozhodli organizátori FRIplesu uprednostniť pred Menzou externý catering od spoločnosti Crazy Culinary. Hostia sa tak mohli tešiť na vynikajúcu večeru, kde bola možnosť výberu jedla aj pre vegetariánov a celiatikov. O polnoci sa podávala domáca kapustnica s údeným a klobásou spolu s bohatým studeným bufetom. Okrem skvelého jedla sa mohli hostia tešiť na bohatý program, hudbu, fotobúdku a samozrejme aj na bohatú tombolu.

Program celého večera sa niesol v skvelej atmosfére, ktorý už ako obvykle začal oceňovaním vyučujúcich Fakulty riadenia a informatiky. Opäť po roku mali študenti možnosť zahlasovať za najlepšieho prednášajúceho, cvičiaceho a najužitočnejší predmet na FRI UNIZA. Výsledky online hlasovania určili víťazov v kategóriách „najlepší prednášajúci a najlepší cvičiaci“. V oboch kategóriách už štvrtýkrát po sebe jednoznačne zvíťazila RNDr. Ida Stankovianska, CSc.

Pán dekan odovzdáva cenu za najlepšiu prednášajúcu

Pán dekan odovzdáva cenu za najlepšiu prednášajúcu

Za najužitočnejší predmet študenti určili Algoritmy a údajové štruktúry 1. Za dlhoročný prínos pre fakultu boli ocenené naše skvelé študijné referentky Mgr. Renáta NovákováMgr. Mária Sičová. Ocenení boli taktiež študenti, kde sa hodnotila najlepšia bakalárska práca a najlepšia diplomová práca. Ocenenie spoločnosti Danfoss Solutions za najlepšiu bakalársku prácu získal Bc. Andrej Beliančín za prácu s názvom Využitie GPU paralelizovaných výpočtov na generovanie umelých dát. Ocenenie spoločnosti Accenture za najlepšiu diplomovú prácu získal Ing. Jakub Stehlík za prácu s názvom Verifikácia portability cloud systémov. Kompletné výsledky ankety je možné nájsť tu.

Po oceňovaní pedagógov a študentov nasledovali tanečné kolá a približne pred polnocou sa začala vyhlasovať tombola. Všetci zapojení sa mali určite na čo tešiť, veď každý, kto už absolvoval ples Fakulty riadenia a informatiky vie, že tombola býva naozaj bohatá, kde môžu s kúskom šťastia vyhrať prestížne ceny. V tomto prípade patrí veľká vďaka všetkým sponzorom, ktorí prispeli do tomboly jednotlivými cenami.

Radosť z víťazstva v bohatej tombole

Radosť z víťazstva v bohatej tombole

Zábava sa tiahla až do neskorého rána a Fakulta riadenia a informatiky sa tak môže pochváliť ďalším úspešným reprezentačným plesom. Príprava celej tejto udalosti prebiehala približne tri mesiace za pomoci už spomínaného FRI clubu, ktorý by sa veľmi rád poďakoval najmä sponzorom, ktorí každoročne zvyšujú úroveň tejto najväčšej tradičnej fakultnej udalosti. Poďakovanie patrí najmä hlavným partnerom spoločnosti Brain:IT a spoločnosti BMB Social, ale aj ostatným partnerom ako sú: Goodrequest, Redhat, M2M Solutions, GlobalLogic, Scheidt&Bachmann, Accenture, M&P, Siemens, Kros, Darkside, Danfoss Solutions, Doxxbet.

Poďakovanie, ale patrí taktiež všetkým, ktorí sa plesu zúčastnili a veríme, že v ďalšom jubilejnom X. ročníku sa stretneme minimálne v rovnako bohatom počte a užijeme si spolu túto unikátnu udalosť.