Return to site

Piaty ročník podujatia IT TRHOVISKO

24. októbra sa uskutočnil už piaty ročník podujatia IT trhovisko, ktoré sa konalo v priestoroch Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Na fakulte sme privítali rekordný počet firiem (14), čím sme otestovali naše priestorové možnosti.

Podujatie vytvára výnimočný priestor na stretnutie kvalitných IT študentov s kvalitnými IT firmami nielen zo žilinského regiónu, ale aj celého Slovenska. Cieľom podujatia je umožniť perspektívnym mladým ľuďom, ktorí vidia svoju budúcnosť v IT, stretnúť spoločnosti, ktoré majú záujem rozšíriť svoje rady o zaujímavých a šikovných ľudí.

Zúčastnené firmy mali na Fakulte riadenia a informatiky pripravené stánky, v ktorých prezentovali samých seba najzaujímavejšími spôsobmi. Nechýbali zábavné videohry, darčekové predmety, súťaže, či virtuálna realita.

Virtuálna realita na podujatí IT trhovisko

Virtuálna realita na podujatí IT trhovisko

Ako každý rok, tak aj tento mali študenti možnosť priniesť svoj životopis a dať o sebe vedieť zúčastneným IT firmám. Informovať sa o pracovných príležitostiach, stážach alebo diskutovať o pracovných podmienkach v danej firme.

Záujem študentov o možnosti spolupráce s IT firmami

Záujem študentov o možnosti spolupráce s IT firmami

Za výborne zvládnutú organizáciu a podávané občerstvenie v rámci sprievodného podujatia NEALKO DAY patrí poďakovanie FRI clubu. Počas podujatia IT trhovisko sa podávala zadarmo káva, čaj alebo kofola.

Podujatie IT trhovisko si pochvaľovali nielen firmy v rámci spätnej väzby, ale najmä študenti Fakulty riadenia a informatiky, ktorí získali informácie o zaujímavých pracovných možnostiach. Piaty ročník, preto hodnotíme za úspešný a tešíme sa na v poradí už šiesty ročník tohto podujatia.

Na spoluprácu s praxou je na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA kladený veľký dôraz. Teší nás, že v ostatnom období fakulta rozšírila svoje partnerstvá o nové firmy: IBM, ARTIN, ZSE, DXC Technology, T-Systems, Emtest, Softec, či Autocont.