Return to site

Úspešný šiesty ročník podujatia IT trhovisko na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA

22. októbra sa uskutočnil už šiesty ročník obľúbeného podujatia IT trhovisko, ktoré sa konalo v átriu a na prízemí budovy RA na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline. Podujatie vytvára výnimočný priestor na stretnutie kvalitných a perspektívnych IT študentov s kvalitnými IT firmami nielen zo žilinského regiónu, ale aj celého Slovenska. Cieľom tohto podujatia je umožniť perspektívnym mladým ľuďom, ktorí vidia svoju budúcnosť v IT, stretnúť spoločnosti, ktoré majú záujem rozšíriť svoje rady o zaujímavých, šikovných a cieľavedomých ľudí.

Podujatia sa zúčastnilo 14 firiem, ktoré mali na Fakulte riadenia a informatiky pripravené stánky, v ktorých mali možnosť prezentovať samých seba rôznymi zaujímavými spôsobmi. Pre účastníkov podujatia mali firmy pripravené zaujímavé aktivity a súťaže o fantastické ceny. Napríklad súťaž o tričká a elektrickú kolobežku (Kros), súťaž v BeatSaber o drona (GoodRequest), súťaž o zaujímavý TECH balíček (GlobalLogic), prezentácia vozidla značky Porsche pred fakultou (Porsche Engineering), zaujímavá prednáška s názvom Cutting-edge technológie (GlobalLogic) a mnohé iné.

broken image

Súťaž spoločnosti GoodRequest v BeatSaber o dron

Aj tento rok mali študenti možnosť priniesť si svoje životopisy a dať o sebe vedieť zúčastneným IT firmám. Taktiež mali možnosť informovať sa o pracovných príležitostiach, stážach alebo diskutovať o pracovných podmienkach v danej IT firme. Za výborne zvládnutú organizáciu podujatia patrí poďakovanie najmä študentom z FRI clubu. V rámci sprievodného podujatia Nealko day sa podávala účastníkom káva, čaj alebo kofola zadarmo.

broken image

Študenti sa aktívne zaujímali o ponúkané pracovné príležitosti IT firiem

Podujatie IT trhovisko si pochvaľovali nielen spoločnosti v rámci spätnej väzby, ale najmä študenti Fakulty riadenia a informatiky UNIZA, ktorí získali informácie o zaujímavých pracovných možnostiach. Šiesty ročník preto hodnotíme ako úspešný a tešíme sa na v poradí už siedmy ročník tohto podujatia. Na spoluprácu s praxou je na Fakulte riadenia a informatiky UNIZA kladený veľký dôraz a teší nás, že fakulta má možnosť aj v rámci tohto podujatia spolupracovať s viacerými partnermi z podnikovej praxe. Ďakujeme všetkým IT firmám (Scheidt&Bachmann, Siemens, Artin, Quadrotech, Zatopek Consulting, Brain:IT, ICZ, Porsche Engineering, Kros, Ipesoft, GlobalLogic, Siemens Healthineers, Ringier Axel Springer, GoodRequest), ktoré sa podujatia zúčastnili a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Bc. Andrej Kurucár, študent študijného programu Informačný manažment

Foto: Ing. Dobroslav Grygar